14 keer essentiëel gereedschap voor je fiets

Klussen aan je fiets doet bijna iedereen. Maar met deze 14 stuks gereedschap moet bijna elk onderhoud thuis te klaren zijn.

iemand sleutelt aan een fiets met een inbussleutel
Sander Jansen

Je hebt niet veel gereedschap nodig – zolang je maar de juiste hebt. Koop deze 14 onmisbare tools en je kunt bijna iedere onderhoudsbeurt aan je fiets thuis uitvoeren.

Advertentie - Lees hieronder verder
1
Inbussleutels
inbussleutels
Futurumshop

Van de fietsgereedschappen die onmisbaar zijn, is dit de belangrijkste. Fiets-specifieke setjes zijn top, maar inbussleutels van de bouwmarkt doen het ook prima. PRO is een populair merk, bekend om zijn vaak gekopieerde kogelvormige uiteinde, waarmee je bouten gemakkelijk uit een hoek kunt draaien waar de toegang beperkt is. Haal in ieder geval de volgende maten in huis: 1.5, 2, 3, 4, 5, 6, 8 en 10 mm.

€ 22.95

KOOP NU

2
Kettingchecker
gereedschapskoffer
Lezyne

Met de tekorten aan kettingen en cassettes, is het juist beoordelen van slijtage extra belangrijk. Het slijten van een ketting zit het vooral in het feit dat een ketting uitrekt door het gebruik. Hierdoor zullen de tandwielen van vorm (moeten) veranderen. Met een kettingchecker kun je nauwkeurig de levensduur van je ketting beoordelen zodat je er niet een weggooit die nog kilometers mee kan – en je er niet met een blijft rijden die je tandwielen levend opeet. Zo vervang je de ketting van je racefiets.

€ 12.95

KOOP NU

3
Torx sleutels
torx sleutels
Pro Bikegear

Ooit zal elk schroefje en elk boutje op iedere fiets een torx-bout zijn. Dat is onze voorspelling. Veel merken gebruiken al, zoals bijvoorbeeld Campagnolo, maar ook SRAM dat doet in zijn XX groep doet en FSA voor zijn bladbouten. Drie maten dekken alles wat je nodig hebt: T-10, T-25 en T-30.

€ 29.95

KOOP NU

4
Momentsleutel
momentsleutel
BBB Cycling

Heb je een carbon fiets, dan is een momentsleutel onmisbaar. Met zo'n sleutel draai je de boutjes van je zadelpen, stuurpen of stuur nooit te strak aan - met alle risico's van dien!

Van € 89.95 voor € 69.95

KOOP NU

5
Vloerpomp
vloerpomp
SKS

Deze is voor de hand liggend – maar welke moet je nemen? Wij zijn favoriet van een digitale meter, zoals deze van SKS. Zo kan je heel nauwkeurig aflezen hoeveel druk je in je band pompt. Zeker bij lagere druk (tubeless op je gravel- of mountainbike) is dat handig.

€59.95

KOOP NU

6
Minipomp
lezyne minipomp
Lezyne

Wat betreft minipompen bestaat er haast een eindeloze hoeveelheid aan mogelijkheden. Je kunt kiezen voor eentje waarin je CO2-patronen gebruikt of een waarbij je vertrouwt op de spierkracht van je armen. Wil je écht een van de allerkleinste pompjes bij je steken voor onderweg, kies dan voor deze compacte minipomp van Lezyne!

€ 27.95

KOOP NU

7
Kettingpons
kettingpons
BBB Cycling

Deze zijn er in vele soorten en maten, van compacte budgetmodellen die simpelweg doen waar ze voor gemaakt zijn tot prachtige kunstwerken die iedere vervanging van een ketting laten voelen als een heilig ritueel.

€ 20.95

KOOP NU

8
8, 9 en 10mm steeksleutels
steeksleutel
Futurumshop

Accessoires zoals spatborden en handvatten worden vaak gemonteerd met kleine moertjes en boutjes. Zorg dat je in je koffer altijd goede steeksleutels hebt. Ga voor het beste en je kunt een hele tijd vooruit.

16.95

KOOP NU

9
Bandenlichters
gereedschapskoffer
Pro Bikegear

Ok, een schroevendraaier, een spatel of een plamuurmes lukt ook wel, maar de kans dat je daarmee zowel de binnen- als de buitenband sloopt is groot. En wat denk je van een kras of beschadiging van je velg en remoppervlak. Neem dus altijd kunststof bandenlichters!

€ 5.95

KOOP NU

10
Kabelkniptang
kabeltang
Futurumshop

Een kniptang is onmisbaar als je zelf je kabels vervangt. Zorg er bij het knippen van een rembuitenkabel wel altijd voor dat je even goed tussen de spiraaltjes doorknipt om te voorkomen dat je de kabel plat knijpt.

€ 24.95

KOOP NU

11
Kettingzweep en cassette-afnemer
kettingzweep en cassette afnemer
Pro Bikegear

Als het tijd is om je cassette te vervangen, heb je een combinatie van tools nodig. Dat kun je doen met een ouderwetse kettingzweep en cassette-afnemer, dat maakt de kans dat je je knokkels beschadigt of volledig amputeert een stuk kleiner dan met een andere combinatie.

€ 32.95

KOOP NU

12
Multitool
handige multitool voor de racefiets of mountainbike van lezyne
Lezyne

Een goede multitool, kan het verschil betekenen tussen een snelle, eenvoudige reparatie onderweg en naar huis strompelen. Neem altijd een gereedschapssetje mee, die beschikt over de vier belangrijkste maten inbus- en torxsleutels, een kruiskopschroevendraaier, en een kettingpons.

€ 31.95

KOOP NU

13
Schroevendraaier set
schroevendraaier set
Pro Bikegear

Zorg dat je altijd een setje van verschillende kruiskop- en platte kop schroevendraaiers hebt. De meeste fietsgereedschapskoffers hebben standaard een setje erin zitten, zoals deze van PRO.

€ 21.95

KOOP NU

14
Spaaksleutel
Topeak

Met zoveel verschillende wielfabrikanten met unieke spaaknippelontwerpen is het onmogelijk om een bepaald model aan te bevelen. Als je de gebruikelijke vierkante nippels op je wielen hebt, kun je uit de voeten met deze simpele spaaksleutel.

€ 8.99

KOOP NU

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Onderhoud